Hangi Birayı Kurmalıyım

08-09-2023 12:31
Hangi Birayı Kurmalıyım

 

 

HANGİ BİRAYI KURMALIYIM?

Site içerisinde çok fazla seçenek var. Her an da yenileri ekleniyor. Bazıları bilindik biralar, bazıları ise göze pek de aşina gelmiyor. Oysa ev biracılığında amaç sonsuz seçenekte bira çeşitlerini denemek değil mi ? Hadi gelin sitede bulunan biralar ve neden hangisini seçeceğinize bakalım.

Pilsner/Lager Biralar

Dünyada şu anda tüketilen biraların %95 ini içerir. Açık renkte, içimi kolay, sek, şerbetçiotu acılığı az , içimi son derece kolay biralardır.

Öncelikle burada Maya seçeneği devreye giriyor.

Lager Maya (W34/70) : Eğer evinizde ortam sıcaklığını 12 derecede sabit tutacak sisteminiz varsa bu mayayı tercih edin. O zaman ticari biralardan bile daha iyi sonuçlar elde etmeniz neredeyse kesin.

Ale Maya(US-05) : Evinizde sıcaklığı 18-21 arası tutabilecekseniz bu mayayı tercih edin. Bu maya Ale mayalar arasında en az maya karakteri veren, neredeyse tüm dünyada standart olmuş bir mayadır.

Sapsarı: Acılığı az, rengi açık, malttan gelen gevrek tatlar ve hafif şerbetçiotu aroması

Helles:Acılığı çok az, rengi çok açık, malttan gelen tatlar, yanında hafif bal tadı, çok az şerbetçiotu aroması

European Lager: Acılığı az, rengi açık, malttan gelen gevrek tatlar, çiçeksi, topraksı şerbeçiotu kokuları

Amerikan Premium Lager: Acılığı az-orta, rengi açık-orta, Malltan gelen gevrek, hafif kızarmış ekmek kokuları, şerbetçiotundan gelen çiçeksi kokular.

Bavyera Lager:Acılığı orta, rengi açık amber, Malttan gelen ekmeksi, bisküvi tatları, şerbetçiotundan gelen, topraksı, çiçeksi, baharatsı kokular

Viyana Premium Lager: Acılığı orta, rengi bakır, Malttan gelen ekmeksi, bisküvi, maltsı tatlar, şerbetçiotundan gelen baharatsı, çiçeksi kokular

Amber Lager:Acılığı orta, Malttan gelen kızarmış ekmek kokuları, az şerbetçiotu aroması

Hoppy Citrus: Acılığı çok az, rengi çok açık, Atılan şerbetçiotu miktarına göre enfes limon koku ve aromaları

Hoppy Nobble: Acılığı az-orta, Malltan gelen gevrek tatlar, enfes ve yoğun topraksı çiçeksi kokular.

New Zealand Pilsner: Acılığı çok az, Malttan gelen gevrek lezzetler, atılan şerbetçiotu miktarına göre kiwi, ananas, pasion fruit kokuları

Tropic Tree Lager: Acılığı çok az, Meksika biralarına özgün lezzetler üstüne Tropic meyvelerin lezzet ve kokularından oluşan bir lezzet şöleni

Pine Tree Lager : Acılığı çok az, Meksika biralarına özgün lezzetler üstüne çam, reçine aromaları

Lime Tree Lager: Acılığı çok az, Meksika biralarına özgün lezzetler üstüne limon çiçeği koku ve aromaları.

Ale Biralar

Evde bira üretiminin asıl sebeplerinden ve seçenek konusunda çok fazla imkan veren leziz biralar. Bu biralar Pilsner/Lager biralara göre daha gövdeli, daha aromatik, daha doygun.

Burada da maya seçimi önem kazanıyor.

US-05 Maya: 18-25 derece arası çalışır. 18-22 derece arası tutulması tavsiye edilir. Daha sek, daha nötr tatlar elde etmek için kullanılır. Mayadan gelen ester ve aromalar çok azdır. Malttan gelen tatlar ön plana çıkar.

S04 Maya:18-25 derece arası çalışır. 18-22 derece arası tutulması tavsiye edilir. Daha gövdeli, berrak biralar yapılabilir. Mayadan gelen meyvemsi tatlar daha çok hissedilir. Şerbetçiotundan gelen lezzetler ön plana çıkar.

Golden Pale Ale:Acılığı çok az, rengi açık, sıkı bir köpük, tatlı bir malt lezzeti, hafif narenciye aroması.

Cascade Pale Ale: Acılığı az, rengi açık-orta, tatlımsı bir malt lezzeti, hafif -orta narenciye aroması

Mosaic Pale Ale: Acılık Az-orta, rengi açık-hafif amber, Malttan gelen hafif bisküvi lezzetleri, atılan şerbetçiotu miktarına göre kurutulmuş kırmızı meyvelerin aromaları.

Mandarin Pale AleAcılığı az,-orta, rengi acık , malttan gelen tatlımsı bir lezzet, atılan şerbetçiotu miktarına göre Mandalin koku ve aromaları

New Zealand Pale Ale : Acılığı az-orta, rengi hafif bakır, Malttan gelen tatlımsı lezzetler, atılan şerbetçiotu miktarına göre kiwi, ananas, passion fruit kokuları

Sierra Nevada Pale Ale: Acılığı orta, rengi bakır, Malttan gelen tatlımsı, kızarmış ekmek lezzetleri, atılan şerbetçiotu miktarına göre buram buram narenciye aromaları

IPA Biralar

Ale biralara göre daha fazla Şerbetçiotu aroması içeren, tamamen şerbetçiotundan gelen koku ve aromaları ile kendini belli eden biralardır. Normalde IPA’lar diğer biralara göre daha acı olur ancak sitede yeralan IPA’lar en fazla Ale biralar kadar acı, yani acı bir IPA sitede bulunmuyor.

Lemon IPA:Acılığı az, Rengi çok açık, Doygun, Limon çiçeği ve kabuğundan gelen aroma ve kokular.

Stone IPA: Acılığı az, rengi çok açık, Doygun, Çam reçinesi, narenciye, baharatsız aromalar.

Grapefruit IPA: Acılığı az-orta, rengi azık-hafif bakır, Narenciye, özellikle mandalina, greyfurt aromaları

Punky IPA:Acılığı orta, rengi amber, Turunçgil aromaları üzerine taptaze çam, reçine aromaları içerir.

Mango Milkshake IPA: Acılığı az, rengi açık-hafif bakır, Süt kreması lezzeti üzerine Mango ve tropic çiçeklerin aroma ve kokuları ile bezeli.

Cold IPA:Acılığı az, rengi çok açık, lager mayadan kaynaklanan çok sek, içimi çok kolay, reçine kokuları ile süslü

Koyu Renkli Biralar

İçerisinde kavrulmuş maltlardan gelen, kahve, çikolata ,karamel lezzetlerinin olduğu, az gazlı servis edilen, dinlendikçe güzelleşen, yoğun, doygun, gövdeli koyu renkli biralardır.

Coffee Stout:Acılık az, renk çok koyu, Malttan gelen Kahve, çikolata, karamel lezzet , koku ve aromalarının baskın olduğu, yoğun, gövdeli bira. Şerbetçiotundan gelen hafif topraksı kokular eşliğinde.

Milk Stout: Acılık az, renk çok koyu, Laktozdan gelen süt kreması koku ve aromaları eşliğinde, malttan gelen Kahve, çikolata, karamel lezzet , koku ve aromalarının baskın olduğu, yoğun, gövdeli bira. Şerbetçiotundan gelen hafif topraksı kokular.

Yüksek Alkollü Biralar

Extra Strong Ale: Acılığı az-orta, rengi açık, Gevrek malt lezzetleri, hafif tatlı, şerbetçiotundan gelen çok hafif baharatsı kokular, %9 a kadar ulaşabileceğiniz yüksek alkol

Buğday Biraları

Buğdaydan gelen hafif tatlımsı, yoğun aromaları, yüksek gövdeli, bol köpüklü biralar.

Mandarin Bavyera: Buğdaydan gelen hafif tatlımsı, yoğun aromaları, yüksek gövdeli, 21 derece üzerinde Muz aromaları, 19 derecede karanfil aromaları, üzerine özellikle Mandalina baskın turunçgil aromaları.


 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.